Антон Володимирович Нікітін

Дата народження

17 січня 1978 р.

 

Біографія

 

Народився 17 січня 1978 року в м. Києві. Закінчив Академію внутрішніх справ, працював дільничним, слідчим в Шевченківському райуправлінні МВС Києва. Викладав теорію держави і права, юридичну психологію, юридичну соціологію, римське і конституційне право в Академії внутрішніх справ та інших вузах.

 

Автор статей з філософії, правознавства, психології, соціології. З МВС звільнився 2005 року в званні капітана. Кандидат юридичних наук.

 

Український медіа-менеджер, продюсер, сценарист. Член правління телеканалу Інтер, головний редактор каналу, керівник православного видання «Фома в Україні». Кандидат юридичних наук, член Спілки журналістів України.

 

У журналістику прийшов наприкінці 2001 року, ставши редактором в агентстві «Профі ТВ». Потім знімав фільми про політику, висвітлював виборчі кампанії, був сценаристом.

 

З 2005 до 2007 рр. працював на телеканалі К1 — керівником інформаційно-аналітичного відділу, головним редактором.

 

З 2007-го по 2009-й рр. — очолював компанію «Національні інформаційні системи», що об’єднала інформаційні служби телеканалів «Інтер» та К1.

 

З 2009 по 2013 рр. — сценарист і головний редактор телевізійного агентства «Профі ТВ».

 

З квітня 2012 року — очолює редакцію православного журналу «Фома в Україні».

 

З лютого 2013 року — член правління телеканалу «Інтер», головний редактор каналу.

 

З 2013 р — співавтор концертів «Перемога одна на всіх», співавтор телемарафону «Наша перемога».

 

З 29 грудня по 23 березня 2014 рр. — керував інформаційним мовленням «Інтера», обіймав посаду директора компанії «Національні інформаційні системи».

 

Є автор і головним редактором документальних проектів «Святые и праведники ХХ столетия» (співавтор сценарію до чотирьох фільмів: «Кукша Одесский», «Амфилохий Почаевский», «Лаврентий Черниговский», «Алексей Глаголев» та ін.

 

В Київських духовних школах викладач курсу Релігія і засоби масової інформації.