Єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у засіданні Учбового комітету УПЦ

26.03.2019

Почати

26.03.2019 - 21:30

Кінець

26.03.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У вівторок, 26 березня 2019 року, в Церковно-археологічному музеї Київської духовної академії відбулось засідання Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви. Участь у засіданні взяв ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Засідання очолив голова Учбового комітету архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент. У засіданні взяли участь ректори та представники адміністрацій усіх духовних семінарій Української Православної Церкви, а також голова Юридичного відділу Української Православної Церкви протоієрей Олександр Бахов і члени комісії з визнання дипломів про вищу духовну освіту при Міністерстві освіти та науки України.

 

Учасники засідання обговорили низку питань щодо організації освітнього процесу. Зокрема, представники комісій при МОН України з державного визнання дипломів вищих духовних навчальних закладів повідомили про процес роботи цих комісій і надали рекомендації для прискорення оформлення необхідних документів.

 

Під час засідання було узгоджено питання надання направлень на церковно-парафіяльний послух студентам, які змінюють форму навчання. Окрім того, учасники засідання прийняли рішення про створення електронної бази студентів духовних навчальних закладів та обговорили проекти освітньо-виховних закладів на поточний рік.

 

Голова Юридичного відділу проінформував представників духовних навчальних закладів про юридичні аспекти функціонування вищих духовних навчальних закладів та відповів на поставлені запитання.

 

Присутні отримали примірники нових підручників для духовних шкіл, які рекомендовано використовувати в навчальному процесі.

 

Учасники засідання також розглянули актуальні питання діяльності духовних шкіл УПЦ і обговорили головні напрямки роботи Учбового комітету на майбутнє.

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА

819

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ