Єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у Божественній літургії у день тезоіменитства Блаженнішого Митрополита Онуфрія

25.06.2019

Почати

25.06.2019 - 20:30

Кінець

25.06.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, 25 червня 2019 року, на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври була звершена святкова Божественна літургія з нагоди Дня Ангела Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, а також 5-річчя його Предстоятельського служіння та 75-літнього ювілею з Дня народження.

 

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви у співслужінні ієрархів та представників Помісних Православних Церков, архієреїв Української Православної Церкви, братії обителі та гостей у священному сані.

 

За богослужінням молились викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії, а також багаточисельні паломники та віряни Української Православної Церкви.

 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

 

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичі хори та хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

 

Наприкінці богослужіння найстарший за хіротонією архієрей Української Православної Церкви митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел зачитав вітальне слово Предстоятелю з Днем його тезоіменитства.

 

Після цього ієрархи та представники Помісних Православних Церков виголосили вітання Блаженнішому владиці з Днем тезоіменитства.

 

У свою чергу Його Блажество подякував за привітання та благословив усіх.

 

Після завершення богослужіння Архіпастир приймав вітання від пастви.

 

Сьогодні Київські духовні школи привітали Предстоятеля Української Православної Церкви: «У цей святковий день приєднуємось до усіх вітань Вашої багатомільйонної пастви і у свою чергу молитовно бажаємо нашому Предстоятелю, нехай молитвами преподобного Онуфрія Великого, Всемилостивий Господь Вседержитель благословить Вас міцним здоров’ям і укріплює Своєю щедрою допомогою у нелегкому Первосвятительському служінні» — йдеться у вітанні.

 

 

Прес-служба КДА / фото С. Росоха

980

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ