Єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у святкуванні престольного свята Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря столиці

09.08.2019

Почати

09.08.2019 - 20:30

Кінець

09.08.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона, 9 серпня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення вікарія Київської Митрополії архієпископа Яготинського Серафима, з нагоди престольного свята ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у Божественній літургії в Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі у Феофанії.

 

Богослужіння очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у співслужінні єпископату та духовенства.

 

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

 

Після закінчення Літургії був звершений хресний хід навколо храму з мощами святого великомученика і цілителя Пантелеімона.

 

Цього ж дня, Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері очолив ієромонах Пантелеімон (Мельник) у співслужінні академічного духовенства.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор.

 

За богослужінням молились викладачі, студенти, вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни храму.

 

Після Літургії біля ікони святого великомученика і цілителя Пантелеімона було звершено чин славління.

 

Після відпусту викладач КДАіС архімандрит Феофан (Меджидов) привітав ієромонаха Пантелеімона з Днем Ангела та вручив йому просфору.

 

 

 

Прес-служба КДА / сайт Києво-Печерської Лаври

1099

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ