Єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у єпископській хіротонії

18.06.2018

Почати

18.06.2018 - 20:30

Кінець

18.06.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У понеділок, 18 червня 2018 року, у день свята перенесення мощей блаженного Ігоря, великого князя Київського, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та єпископську хіротонію архімандрита Гедеона (Харона) у єпископа Макарівського, вікарія Київської Митрополії, храмі на честь Різдва Божої Матері у Голосіївському районі м. Києва (просп. Академіка Глушкова, 11).

 

Його Блаженству співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій; намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир; архієпископ Яготинський Серафим; архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон; архієпископ Львівський і Галицький Філарет; архієпископ Боярський Феодосій; архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Фастівський Даміан; єпископ Васильківський Миколай, єпископ Арцизький Віктор; єпископ Баришівський Віктор; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр; єпископ Добропільський Спиридон, а також духовенство Києва та гості у священному сані.

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

 

На завершення богослужіння Предстоятель Української Православної Церкви звернувся до єпископа Макарівського Гедеона зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією, новорукоположений єпископ подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

 

Прес-служба КДА, за матеріалами офіційного сайту УПЦ

993

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ