Єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь в освяченні собору в м. Болград Одеської області

30.09.2018

Почати

30.09.2018 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У Неділю 18-у після П’ятидесятниці, 30 вересня 2018 року, у день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні в Спасо-Преображенському соборі м. Болграда Одеської обласі, який був відбудований після зруйнування і багаторічного занепаду у ХХ столітті.

 

Чин Великого освячення Спасо-Преображенського собору та Божественну літургію звершили Предстоятель Олександрійської Православної Церкви Блаженнійший Патріарх Олександрійський та всієї Африки Феодор II та Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, яким співслужили Преосвященні архієреї та клірики Української Православної Церкви, представники Помісних Православних Церков та гості у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до пастви з Першосвятительським словом. Архіпастир розповів вірним про сенс людського життя і про християнський подвиг на прикладі життя святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

 

Після відпусту Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував Блаженнішому Папі і Патріарху Олександрійському і всієї Африки Феодору за піднесені ним молитви про народ України. У свою чергу, Патріарх Феодор звернувся до духовенства і віруючих зі словами підтримки в період великих випробувань, які спіткали Українську Православну Церкву.

 

Від імені Болгарського Патріарха Неофіта, митрополит Варненський і Великопреславський Іоанн зачитав вітальне слово. Він підкреслив величезний внесок Високопреосвященнішого митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела у справу духовного окормлення православних болгар, що становлять багатотисячну діаспору на території Бессарабії.

 

На завершення богослужіння владика Агафангел подякував Блаженнішим Предстоятелям і численним гостям, які прибули в Болград з різних країн.

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА

832

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ