Єпископ Сильвестр відслужив заупокійну літію на могилі архієпископа Єремії (Анхим’юка)

25.05.2018

Почати

25.05.2018 - 09:30

Кінець

Категорії

Новини

У п’ятницю, 25 травня 2018 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр разом з архієпископом Вроцлавським і Щецинським Георгієм (Польська Православна Церква) відвідав храм преподобного Іоанна Лествічника у Варшаві та розташоване біля храму православне кладовище. Єпископа Сильвестра супроводжували Секретар Вченої ради КДАіС доцент протоієрей Василій Яковчук та проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Бурега. Гостей зустрів клірик храму священик Павел Коробейников, який розповів про історію храму та кладовища.

 

Єпископ Сильвестр звершив заупокійну літію на могилі архієпископа Єремії, який був почесним доктором богослов’я Київської духовної академії і семінарії. Після цього делегація КДАіС відвідала парафіяльний дім храму преподобного Іоанна Лествічника, де відбулося спілкування з кліриками храму.

 

Історична довідка

Храм преподобного Іоанна Лествічника було побудовано у 1903-1905 рр. з ініціативи архієпископа Варшавського Ієроніма (Екземплярського). В нижньому храмі на честь святого пророка Іллі та блаженного Ієроніма Стридонського поховано самого архієпископа Ієроніма та його сина Івана Ілліча Екземплярського. У 1923 році в нижньому храмі також був похований митрополит Варшавський Георгій (Ярошевський).

Храм преподобного Іоанна Лествічника розташованій на православному кладовищі, заснованому у першій половині ХІХ ст. На цьому цвинтарі поховані у тому числі кілька Предстоятелів Польської Православної Церкви, видатні ієрархи та священнослужителі. У 2017 р. саме тут був похований і Високопреосвященніший Єремія (Анхим’юк), архієпископ Вроцлавський і Щецинський.

Прес-служба КДА

1237

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ