Благовіщення Пресвятої Богородиці

07.04.2019

Почати

07.04.2019 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У Неділю четверту Великого посту, преподобного Іоанна Ліствічника, 7 квітня 2019 року, у день дванадесятого свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні в Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Божественну літургію святителя Василія Великого очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Архангельський і Холмогорський Даниїл, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Сергієво-Посадський Парамон, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Волноваський Амвросій, а також братія Лаври і гості у священному сані.

 

За Богослужінням була звершена єпископська хіротонія клірика Хустської єпархії архімандрита Симеона (Голубки) у єпископа Угольського, вікарія Хустської єпархії.

 

Піснеспіви Літургії виконували митрополичі хори та хор Київської духовної академії під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

 

На сугубій єктенії Першосвятитель підніс сугубу молитву за мир в Україні та єдність Святого Православ’я.

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також багаточисельні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

 

Наприкінці Богослужіння Митрополит Київський і всієї України Онуфрій виголосив традиційне слово до новопоставленого єпископа та вручив йому архієрейський жезл. За традицією рукоположений єпископ Симеон подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

 

В Академічному храмі Божественну літургію очолив проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій), обраний у єпископа Згурівського, вікарія Бориспільської єпархії, у співслужінні академічного духовенства.

 

За богослужінням співав академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Пряма трансляція з Академічного храму велась на офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі Facebook.

 

Нагадаємо, Священний Синод Української Православної Церкви на своєму засіданні 3 квітня 2019 року ухвалив рішення про обрання клірика Хустської єпархії архімандрита Симеона (Голубку) єпископом Угольським, вікарієм Хустської єпархії.

 

Прес-служба КДА

1158

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ