Богослужіння з нагоди 4-ої річниці інтронізації Предстоятеля УПЦ

17.08.2018

Почати

17.08.2018 - 20:30

Кінець

17.08.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У п’ятницю, 17 серпня 2018 року, у четверту річницю інтронізації Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Божественну літургію очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якому співслужили Преосвященні архієреї та численне духовенство.

 

Богослужіння супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни та прочани Києво-Печерської Лаври.

 

На Малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій возвів у сан митрополита архієпископів: Балтського і Ананьївського Олексія, Уманського і Звенигородського Пантелеімона, Сумського і Охтирського Євлогія. В сан архієпископа возведені єпископи: Бердянський і Приморський Єфрем, а також вікарії Київської Митрополії Бородянський Варсонофій та Фастівський Даміан.

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

 

Наприкінці Богослужіння керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній виголосив вітальне слово Святійшого Патріарха Московського і всієї України Кирила Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію з нагоди річниці інтронізації. Після цього митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви зачитав вітання Блаженнішому владиці з четвертою річницею інтронізації.

 

На завершення Його Блаженство подякував архіпастирям за слова вітання та благословив усіх вірян.

 

 

 

Прес-служба КДА

 

1009

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *