Богослужіння у Лазареву суботу

20.04.2019

Почати

20.04.2019 - 20:30

Кінець

20.04.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У Лазареву суботу, 20 квітня 2019 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія святителя Іоанна Золотоустого.

 

Богослужіння очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у співслужінні ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра та вікарія Бориспільської єпархії, єпископа Згурівського Амвросія.

 

За Літургією Преосвященним архієреям співслужили: завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук); проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); благочинний Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), викладачі Семінарії — архімандрит Феофан (Меджидов), ієромонах Паїсій (Куліш), а також студенти й вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За Богослужінням молились викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни Академічного храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність світового Православ’я.

 

На запричасному проповідь виголосив вихованець 4-го класу Семінарії Віктор Дімітрієв.

 

Після Божественної літургії митрополит Антоній звернувся до присутніх з архіпастирським словом, привітав усіх із завершенням Святої Чотиридесятниці та закликав Боже благословення.

 

Прес-служба КДА

 

 

910

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ