Богослужіння у Навечір’я Богоявлення Господнього (+відео)

18.01.2020

Почати

18.01.2020 - 21:30

Кінець

18.01.2020 - 21:30

Категорії

Новини

У день Навечір’я Богоявлення Господнього, 18 січня 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію та чин Великого освячення води у Богоявленському храмі, що на Позняках у м. Києві.

 

Преосвященнішому владиці співслужили: секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, настоятель храму протоієрей Сергій Бойко, а також клірики і гості парафії у священному сані.

 

За Літургією було піднесено сугубу молитву за єдність Святої Церкви та мир в Україні.

 

Після завершення Літургії була звершена Велика вечірня, після якої відбувся чин Великого освячення води. Після окропління освяченою водою  ректор Київських духовних шкіл звернувся до парафіян з архіпастирським словом, привітав зі святом та благословив усіх присутніх.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Божественну літургію та чин Великого освячення води очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Його Високопреосвященству співслужили: проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, а також клірики храму, викладачі, студенти  і вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни храму та паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

Трансляція Літургії здійснювалась на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Божественна літургія, субота перед Богоявленням. Навечір‘я Богоявлення

Опубліковано Київська Духовна Академія Пʼятниця, 17 січня 2020 р.

 

Наприкінці Літургії, за богослужбовим статутом була звершена Велика вечірня, після чого відбувся чин Великого освячення води.

 

Далі, за академічною традицією, під спів тропаря свята Богоявлення були окроплені освяченою водою усі приміщення Київських духовних шкіл.

 

 

Прес-служба КДА фото І. Розвадовський, І. Ганусич

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1698

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ