Богослужіння у день Навечір’я Богоявлення Господнього

18.01.2019

Почати

18.01.2019 - 21:30

Кінець

18.01.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У п’ятницю, 18 січня 2019 року, у день Навечір’я Богоявлення Господнього в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері були звершені уставні богослужіння, а саме Царські часи (1-й, 3-й, 6-й, 9-й), зображальні та Божественна літургія святителя Василія Великого.

 

Богослужіння очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. Його Преосвященству співслужили: проректор з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій), проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), завідуючий Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), викладачі, студенти і вихованці КДАіС у священному сані.

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни храму та паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії.

 

Після закінчення Літургії Його Преосвященство звершив чин великого освячення води і окропив усіх присутніх. Наприкінці богослужіння владика ректор привітав усіх з днем Навечір’я Богоявлення.

 

Далі, за традицією, Преосвященніший владика під спів тропаря свята Богоявлення окропив освяченою водою усі приміщення Київських духовних шкіл.

 

Прес-служба КДА

848

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ