Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа (+відео)

19.01.2020

Почати

19.01.2020 - 21:30

Кінець

19.01.2020 - 21:30

Категорії

Новини

У день Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, 19 січня 2020 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній святковій Божественній Літургії у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Святкове богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству також співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; архієпископ Бучанський Пантелеімон; єпископ Баришівський Віктор, а також братія та гості обителі у священному сані.

 

Після читання святкового зачала Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

 

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

 

Богослужіння супроводжували митрополичі хори та хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Романа (Подлубняка).

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни та багаточисельні паломники Києво-Печерської обителі.

 

По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід до джерел преподобних Антонія і Феодосія, де намісник Лаври митрополит Павел очолив чин великого освячення води.

 

Відразу після богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, владика ректор взяв участь у Великому освяченні вод Дніпра в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору, яке очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері святкову Божественну Літургію очолив проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), якому співслужило духовенство храму та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

Божественна літургія в день свята Хрещення Господнього.

Опубліковано Київська Духовна Академія Субота, 18 січня 2020 р.

 

Також, сьогодні в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері, наприкінці Божественної Літургії, було звершено чин Великого освячення води.

 

 

Прес-служба КДА / фото УПЦ, І.Ганусич

1067

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ