Божественна літургія у Навечір’я Різдва Христового

06.01.2019

Почати

06.01.2019 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

У Неділю 32-у після П’ятидесятниці, 6 січня 2019 року, у день Навечір’я Різдва Христового, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

 

Його Преосвященству співслужили: завідуючий заочним відділенням та духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук); проректор КДА з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); благочинний Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідуючий бібліотекою та церковно-археологічним музеєм КДА архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни Академічного храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Піснеспіви Літургії виконував хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

По завершенню Божественної літургії була звершена Велика вечірня.

 

Після відпусту Його Преосвященство привітав присутніх з Воскресним днем, прийдешнім святом Різдва Христового та закликав на всіх Боже благословення.

 

Пряма трансляція богослужіння велась на офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі Facebook.

 

Довідка

 

Богослужіння Навечір’я Різдва Христового, якщо воно випало у суботу або неділю, складається з Літургії святителя Іоанна Златоустого та різдвяної вечірні. Великі часи в цьому випадку звершуються в п’ятницю, тобто вони були прочитані напередодні. У сам день свята буде звершена Літургія святителя Василія Великого.

 

Також за Божественною літургією в Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій рукоположив в сан ієродиякона студента I курсу Магістратури Київської духовної академії монаха Рафаїла (Мосунова).

 

Прес-служба КДА

1218

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ