Божественна літургія у Неділю 12-ту після П’ятидесятниці

08.09.2019

Почати

08.09.2019 - 20:30

Кінець

08.09.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У Неділю 12-ту після П’ятидесятниці, свято Володимирської ікони Богородиці та день пам`яті мучеників Адріана і Наталії, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Його Блаженству також співслужив намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та братія обителі у священному сані.

 

За богослужінням молились парафіяни, паломники Києво-Печерської Лаври та студенти Київської духовної академії і семінарії.

 

Богослужбові піснеспіви виконували: хор студентів КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича).

 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді.

 

Під час Літургії були піднесені сугубі молитви про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: священницьку – над кліриком Академічного храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці ієродияконом Мелетієм (Завадським) та дияконську – над Діонісієм Суружієм, вихованцем 4-го класу Київської духовної семінарії.

 

В Академічному храмі Божественну літургію очолив архімандрит Феофан (Меджидов) у співслужінні духовенства храму та студентів у священному сані.

 

Після читання святого Євангелія архімандрит Феофан звернувся до присутніх зі словами проповіді.

 

За богослужіння було піднесено сугубу молитву за єдність Святої Церкви та мир в Україні.

 

Після запричасного вірша проповідь виголосив студент ІІ курсу магістратури Вознюк Олексій.

 

 

Прес-служба КДА / фото: сайт УПЦ, С. Грищук

1352

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ