Вийшов з друку третій том «Биографического словаря выпускников Киевской духовной академии 1819-1920-е гг.»

22.05.2019

Почати

22.05.2019 - 20:30

Кінець

22.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

Третій том матеріалів до «Биографического словаря выпускников Киевской духовной академии 1819-1920-е гг.», що готувався до 300-річного ювілею Київської духовної академії в 1915 році, містить відомості про випускників КДА з першого набору після академічної реформи 1814 року, проведеної в КДА в 1817-1819 рр.

 

До третього тому словника увійшли біограми, розташовані в алфавітному порядку від Р до Я включно. Підготовкою словника займався випускник академії, настоятель київської Андріївської церкви, професор, протоієрей Федір Іванович Титов (1864-1935), в архіві якого збереглися (на жаль, не повністю) зібрані матеріали: анкети, послужні списки, автобіографії, спогади, листи і фотографії. Цей корпус доповнений документами з особистих справ випускників Академії, що збереглися (лише в невеликій кількості) в архівному фонді старої Академії, а також листами, спогадами, некрологами і іншими матеріалами, виявленими в процесі підготовки видання.

 

Біограмам передують Слово упорядника доктора історичних наук, професора Київського національного університету імені Тараса Шевченка В.І. Ульяновського та «Заклик» про збір пожертвувань на підтримку життєдіяльності Академії початку 1920-х років.

 

Голова видавничої групи: ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, професор. Куратор проекту: проректор з наукової роботи Київської духовної академії і семінарії професор В.В. Бурега. Укладач: доктор історичних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка В. І. Ульяновський.

 

Видання рекомендовано до друку Видавничим відділом Української Православної Церкви та здійснено за сприяння керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

 

Священноначалля і корпорація Київських духовних шкіл, а також укладач приносять щиру подяку директору Інституту рукопису Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, члену-кореспонденту Національної Академії наук України, професору, доктору історичних наук Любові Андріївні Дубровиній та заступнику директора кандидату історичних наук Ользі Петрівні Степченко, а також директору Центрального історичного архіву України в м. Києві Ользі Володимирівні Музичук за допомогу в підготовці видання.

 

Прес-служба КДА

1024

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ