Вийшов з друку україномовний переклад підручника з догматичного богослов’я авторства ректора Київських духовних шкіл

07.05.2019

Почати

07.05.2019 - 20:30

Кінець

07.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини
  • Вийшов з друку переклад українською мовою навчального посібника для духовних семінарій з догматичного богослов’я, що є курсом лекцій ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра. Підручник є перекладом з російської мови аналогічного видання, що побачило світ у 2016 році.

 

Переклад українською мовою здійснено студентом ІІ курсу магістратури КДА ієреєм Михайлом Антонюком під редакцією протоієрея Ростислава Снігірьова, доктора богослов’я.

 

Рецензентами навчального посібнику виступили: Сергій Михайлович Бортник, доктор богослов’я, професор КДА та Олександр Вадимович Левко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального мовознавства, класичної філології та неоелліністики Інституту філології Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

 

Посібник рекомендовано до друку Вченою радою Київської духовної академії і семінарії.

 

Курс побудовано у вигляді декількох змістових блоків, центральним з яких є розділ «Православне вчення про Пресвяту Трійцю». Під час написання автор використав святоотцівські твори, а також праці сучасних богословів. Для більш ефективного засвоєння матеріалу в кінці кожного розділу подані питання для самоконтролю, список обов’язкової і рекомендованої літератури.

 

У передмові до підручника, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, професор КДА, зазначив, що видання Київською духовною академією україномовного варіанту посібника з догматичного богослов’я, безумовно сприятиме розвитку богословської освіти та науки в духовних школах Української Православної Церкви.

 

 

Прес-служба КДА

2171

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ