Вийшов новий випуск студентського журналу «Академический Летописец», присвячений ювілею Київських духовних шкіл

08.11.2019

Почати

08.11.2019 - 21:30

Кінець

08.11.2019 - 21:30

Категорії

Новини

Напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця та Актового дня Київської духовної академії і семінарії, 8 листопада 2019 року, традиційно щороку виходить новий випуск студентського журналу «Академический Летописец». Цьогоріч 25-й ювілейний випуск журналу присвячено 200-річчю Київської духовної академії та 30-річчю відродження Київських духовних шкіл.

 

Журнал виходить з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та під загальною редакцією ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра.

 

Автори статей — викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл.

 

У новому номері журналу читач зможе прослідкувати історичний шлях найдавнішого вищого духовного навчального закладу Української Православної Церкви та всієї Східної Європи, порине в історію відродження Київських духовних шкіл у 1989 році, а також дізнається про перші роки викладання від найперших викладачів КДАіС.

 

Традиційно, на початку журналу розміщено Слово Предстоятеля Української Православної Церкви, у якому Його Блаженство дає настанови для викладачів та студентів.

 

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповідає про духівництво та духівників, а владика ректор, за традицією, відповість на запитання студентів і вихованців Київських духовних шкіл.

 

Перші викладачі відроджених Академії і Семінарії: професори Віктор Михайлович Чернишов, протоієрей Дмитрій Денисенко та доцент Людмила Павлівна Дуніна розкажуть про перші роки викладання та свої враження і переживання.

 

Далі у журналі у вже також традиційних рубриках будуть висвітлені питання богослов’я та філософії, культури та мистецтва, суспільні явища та проблеми, роздуми про нові фільми та багато іншого.

 

Остання рубрика «Стоп-кадр» покаже усі сторони буття Київських духовних шкіл за цей рік через об’єктив фотоапарату.

 

Нагадаємо, що «Академический Летописец» — студентський православний журнал, що видається Київською духовною академією і семінарією з 2007 року. Журнал знайомить своїх читачів з життям духовної школи, висвітлює актуальну сучасну дійсність, історично невирішені або спірні питання і намагається пролити нове світло на ці проблеми.

 

Найближчим часом увесь новий випуск журналу можна буде завантажити на нашому сайті у рубриці «Наукова діяльність» → «Академический Летописец».

 

Прес-служба КДА

 

1287

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ