Вийшов новий номер студентського журналу «Академический Летописец»

08.11.2018

Почати

08.11.2018 - 21:30

Кінець

08.11.2018 - 21:30

Категорії

Новини

До дня пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії вийшов з друку новий номер студентського журналу Київської духовної академії і семінарії «Академический Летописец» №2 (23). Журнал виходить з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та під загальною редакцією ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра.

 

«Академический Летописец» — студентський православний журнал, що видається Київською духовною академією і семінарією з 2007 року. Журнал виходить двічі на рік і знайомить своїх читачів з життям духовної школи, висвітлює актуальні, історично невирішені або спірні питання та намагається пролити нове світло на них з християнської точки зору.

 

Автори статей — студенти та вихованці Київських духовних шкіл.

 

Головний редактор журналу — вихованець 4-го класу Семінарії Іван Лабатій.

 

Тема нового номеру: «Свобода чи “свобода”». У випуску студенти та вихованці КДАіС розмірковують про свободу у різних її проявах, наводять святоотецькі тлумачення поняття свободи, а також висвітлюють актуальні питання богослов’я та церковної історії тощо.

 

У журналі є такі рубрики:

 

«Слово Предстоятеля» — слово Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, виголошене на початку нового навчального року в Київських духовних школах.

 

Слово професора КДА, керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія щодо християнського розуміння свободи.

 

«Запитання ректору» — запитання до ректора Київських духовних шкіл єпископа Білорогодського Сильвестра від студентів та вихованців КДАіС на різну тематику.

 

«Розмова по темі» — статті, присвячені головній темі номеру.

 

«Ювілеї» — публікації, присвячені 190-річчю від дня народження та 110-річчю з дня смерті видатного ректора КДА та богослова ХІХ століття єпископа Сильвестра (Малеванського) та 30-річчю відновлення чернечого життя в Києво-Печерській Лаврі.

 

«SOS» — рубрика, присвячена розгляду сучасних викликів в суспільстві і Церкві. Стаття рубрики на тему: «Внешность и ее роль в жизни человека» висвітлює питання ролі і ставлення до зовнішності сучасної людини.

 

«Богословські роздуми» — статті на богословську тематику.

 

«Церква і суспільство» — рубрика, що покликана розглянути питання, які стосуються взаємодії Церкви і суспільства.

 

«Еврика» — роздуми про прочитані книги, переглянуті фільми тощо. У даній рубриці представлений розгляд популярного телесеріалу «Игра престолов».

 

У рубриці «Проба пера» — поміщені короткі есе про свободу та мандрівку автостопом до Грузії.

 

Традиційна рубрика «КДА: день за днем» присвячена хроніці священицьких та дияконських хіротоній студентів і вихованців Київських духовних шкіл.

 

Останньою за традицією є рубрика «Стоп-кадр», де показане життя Київських духовних шкіл в об’єктиві фотоапарату.

 

Завершує журнал інформація про Академічний храм Київської духовної академії і семінарії.

 

Прес-служба КДА

976

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ