Викладачі та співробітники КДАіС взяли участь у відспівуванні Михайла Семеновича Литвиненка

02.06.2020

Почати

02.06.2020 - 20:30

Кінець

02.06.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У понеділок, 1 червня 2020 року, відбувся чин відспівування та поховання відомого українського регента та композитора Михайла Семеновича Литвиненка. Богослужіння звершив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у храмі на честь Печерської ікони Божої Матері, що на скиту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Його Блаженству співслужили архієреї, духовенство обителі, регент Академічного хору КДАіС архімандрит Роман (Подлубняк).

 

Перед початком відспівування у цьому ж храмі була звершена Божественна літургія.

 

Також від Київських духовних шкіл молились за заупокійним богослужінням викладач протоієрей Димитрій Болгарський та завідувачка Канцелярії Тамара Михайлівна Лахно.

 

Після звершення чину відспівування тіло спочилого було поховано на братському кладовищі.

 

Нехай Господь упокоїть душу новопреставленого раба Свого Михайла

у оселях праведників!

 

 

Михайло Семенович Литвиненко, який відійшов до Господа 30 травня 2020 року на 94-му році життя, відомий як заслужений діяч мистецтв України, талановитий церковний композитор та регент. Більш ніж 17 років він очолював Митрополичий хор у Володимирському соборі Києва. Після ухилення митрополита Філарета у розкол був регентом у Києво-Печерській Лаврі у 1992-2008 роках. На початку відродження Київської духовної семінарії у 1989 році викладав церковний спів в Семінарії.

 

Життя Михайла Семеновича було життям справжнього сповідника Православної віри. Народившись у християнській сім’ї, він завжди залишався вірним Церкві.

 

В одному зі своїх інтерв’ю регент Митрополичого хору М.С. Литвиненко говорив: «У мене не могло бути іншого шляху: я християнином народився і християнином жив».

 

Прес-служба КДА / офіційний сайт УПЦ

 

1190

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ