Вихованці Семінарії взяли участь у святкуванні престольного свята Мінської громади людей з вадами слуху

13.01.2020

Почати

13.01.2020 - 21:30

Кінець

13.01.2020 - 21:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, вихованці 2-го класу Семінарії разом з викладачкою жестової мови Катериною Олександрівною Дятловою у період з 10 по 12 січня 2020 року перебували у столиці Білорусі — Мінську, де разом з православною нечуючою молоддю Києва взяли участь у святкуванні престольного свята Мінської громади людей з вадами слуху. Престольним святом громади є День пам’яті Віфлеємських мучеників-немовлят, який відзначається 11 січня.Тим самим студенти мали чудову нагоду практикувати знання жестової мови, яку вивчали протягом минулого семестру та продовжать у наступному. Програма 3-денної подорожі включала відвідування визначних святинь столиці Білорусі.

 

Під час перебування у Мінську учні КДАіС мали змогу поспілкуватись з активними місіонерами-священнослужителями та активною православною молоддю. Зокрема, настоятель парафії на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» протоієрей Ігор Коростельов розповів про історію заснування парафії, а також про появу в ній численних місіонерських напрямків. Окрему увагу приділили відвідинам унікальних майстерень парафії для людей з важкою інвалідністю. Отець Ігор детально розповів майбутнім пастирям про власний досвід роботи на парафії та відповів на запитання.

 

Яскраві враження залишилися після відвідування художнього музею та спілкування зі старшим науковим співробітником Дмитром Солодким. Кульмінацією подорожі стало свято Мінської громади 11 січня та спільна молитва з численними гостями громади. Духівник громади протоієрей Олексій Климов запросив студентів заспівати на Літургії піснеспіви Євхаристичного канону, а перекладати його на мову жестів було доручено викладачці Катерині Олександрівні. Так, група КДАіС не лише приєдналась до святкування, а й взяла безпосередню участь у богослужінні.

 

Мінська громада є однією з найперших православних громад нечуючих на просторах СНД і була заснована на початку 1990-х років. Багато років поспіль громада перебуває при парафії на честь ікони Божої Матері «Всіх скороботних радість», яка відома своєю різносторонньою соціальною та просвітницькою діяльністю.

 

 

Прес-служба КДА / фото: К.О. Дятлова, Родов М., А. Гуцуляк

2160

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ