Вихованці Семінарії здійснили паломництво до Святогірської Лаври та святинь Слобожанщини

14.10.2019

Почати

14.10.2019 - 20:30

Кінець

14.10.2019 - 20:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, з 10 по 13 жовтня 2019 року вихованці 3-х класів Семінарії разом з класними наставниками архімандритом Феофаном (Меджидовим) та ієромонахом Паїсієм (Кулішем) відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру, а також святині Харківської та Ізюмської єпархій.

 

10 та 11 жовтня паломники перебували у м. Харкові, де відвідали Свято-Покровський чоловічий монастир, Харківську духовну семінарію, Благовіщенський кафедральний собор, де приложилися до мощей святителя Афанасія, патріарха Константинопольського та святителя Мелетія архієпископа Харківського. Наостанок перебування у Харкові семінаристи відвідали Харківський єпархіальний музей.

 

11-13 жовтня група перебувала в Свято-Успенській Святогірській Лаврі. 11 жовтня гостей на Святих Горах зустрів секретар Лаври архімандрит Лазар (Терещенко). Паломника була проведена екскурсія у головному храмі обителі Успенському соборі та Лаврському музею. Далі в актовій залі монастиря відбулася зустріч вихованців з намісником обителі митрополитом Святогірським Арсенієм. Під час зустрічі семінаристи активно задавали Високопреосвященнішому владиці питання на різну тематику. У свою чергу, митрополит Арсеній дав вихованцям духовні настанови.

 

12 жовтня, після закінчення соборного молебня з акафістом група відвідала печери, Всіхсвятський та Антоніє-Феодосіївський скити, потім лаврські скити в с. Богородичному і с. Адамівці, а також лаврське подвір’я та школу в с. Нікольському.

 

Увечері того ж дня на Всенічному бдінні та наступного дня, 13 жовтня, за Божественною літургією в Успенському соборі Лаври класні наставники співслужили братії обителі, а семінаристи молилися в храмі. Після закінчення Літургії, паломники отримали подарунки та благословення на дорогу від владики намісника.

 

Того ж дня семінаристи відвідали кафедральний собор Ізюмської єпархії у м. Ізюм Харківської області, де помолилися перед чудотворним образом Божої Матері «Піщанської», а також побували біля чудотворного джерела у тому ж місті, після чого відбули до Києва.

 

Прес-служба КДА / за матеріалами офіційного сайту Святогірської Лаври, фото І. Розвадовський

1163

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ