Вихованці 1-го класу Київської духовної семінарії відвідали відомі чернечі обителі та храми м. Києва

21.10.2019

Почати

21.10.2019 - 20:30

Кінець

21.10.2019 - 20:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 20 жовтня 2019 року вихованці 1-го класу Київської духовної семінарії звершили паломництво до визначних монастирів і храмів міста Києва. Паломників супроводжував класний наставник ієродиякон Анатолій (Чирченко). Екскурсію проводив екскурсовод паломницького відділу Києво-Печерської Лаври Язвинський Святослав Володимирович.

 

Розпочалось паломництво з південної околиці Києва — урочища Церковщина, тут вихованці мали можливість побувати в унікальних печерах, які пов’язані з XI-XII століттями, та вклонитися святиням чернечої обителі на честь Різдва божої Матері.

 

Далі паломники відправились до Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії, де знаходиться 100-річний православний храм. Тут семінаристи вклонились часткам мощей великомученика Пантелеймона та побували на джерелі з живою водою.

 

Після цього група відвідала Свято-Троїцький монастир (Китаївська пустинь), де вклонились мощам прп. Феофіла (Россохи) та визначній постаті монастир — прп. Досифеї, а також відвідали відомі печери на території монастиря.

 

Семінаристи направилась до унікального історичного району Києва — Подолу, де побували в одній в Іллінську церкву, яка належить до типу українських тризрубних храмів, тут студенти помолились і вклонились святиням храму. Ансамбль церкви входить до складу Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ».

 

Останнім місцем паломництва став Свято-Покровський жіночий монастир, де паломники вклонились чудотворній іконі Пресвятої Богородиці «Почаївська», мощам преподобної Анастасії Київської та преподобносповідниці Софії Київської, а також отримали благословення від настоятельки обителі — ігумені Калісфенії (Шамайло).

 

Прес-служба КДА / фото В. Герун

 

1138

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ