Вихованці 1-го класу Семінарії відвідали Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили"

09.02.2020

Почати

09.02.2020 - 21:30

Кінець

09.02.2020 - 21:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, в рамках Міжнародної наукової конференції «Церква Мучеників: Гоніння на віру і Церкву в ХХ столітті», яка приурочена  дню пам’яті священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київськогоі Галицького та Святих Новомучеників і Сповідників ХХ століття, 9 лютого 2020 року, вихованці 1-го класу Семінарії відвідали Національний історико-меморіальний заповідник “Биківнянські могили”. Групу супроводжував класний керівник ієродиякон Анатолій (Чирченко).

 

Екскурсію провела заступник генерального директора з наукової роботи, кандидат філологічних наук Шептицька Тетяна Леонідівна.

 

Під час проведення екскурсії особливу увагу було приділено таким постатям нашої Церкви як: архієпископу Волинському і Житомирському Філарету (Лінчевському), протоієрею Михаїлу Едлінському, а також насельнику Свято-Успенскої Киево-Печерскої Лаври схимонаху Мойсею (Нероді), які були засуджені та розстріляні у 1937 році і поховані у братській могилі Биківнянського лісу.

 

Також вихованці ознайомились із виставкою «Биківня – територія пам’яті», присвяченою історії спецоб’єкту НКВС УРСР на території 19-20 кварталів Биківнянського лісу, метою якої є поширення серед громадськості інформації про історію злочинів, скоєних комуністичною владою в Україні та на Київщині в період 1937-1941 рр.

 

Студентам також були представлені експозиції про масові політичні репресії проти населення СРСР, розгорнуті органами НКВС під керівництвом ВКП(б) на чолі з Й. Сталіним, показані місця розташування у 1930-их роках керівних органів НКВС УРСР Києва та області разом із внутрішніми київськими в’язницями, в стінах яких відбувались масові розстріли.

 

Далі семінаристи оглянули фотодокументальну виставку «Розстріляні селяни», на стендах яких подана стисла інформація про обставини арешту і розстрілу представників тогочасного українського селянства.

 

Наприкінці екскурсії біля братських могил Міжнародного меморіалу жертв тоталітаризму 1937-1941 рр., була відслужена панахида, яку очолив викладач КДАіС ієромонах Афанасій (Стрельцов), після якої вихованці поклали квіти та запалили лампадки.

 

Прес-служба КДА / фото С. Грищук

 

2030

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ