Вихованці 1-го класу Семінарії відвідали святині Чернігова

18.05.2018

Почати

18.05.2018 - 02:30

Кінець

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 17 травня 2018 року, у свято Вознесіння Господнього, відбулась паломницька поїздка вихованців 1-го класу Київської духовної семінарії до святинь Чернігова. Паломницьку групу супроводжував класний наставник архімандрит Феофан (Меджидов).

 

Спочатку семінаристи молились за Божественною літургією у Свято-Троїцькому кафедральному соборі, який знаходиться на території колишнього Троїце-Іллінського чоловічого монастиря. Настоятель собору протоієрей Іоанн Фесік розповів паломникам про історію обителі, а також про святих Феодосія, Філарета та Лаврентія Чернігівських, мощі яких знаходяться в Свято-Троїцькому соборі.

 

Вихованці мали можливість побувати в Чернігівському духовному училищі, де викладач ЧДУ ієродиякон Агафадор (Поляков) провів для гостей з Києва екскурсію Черніговом.

 

Під час паломництва вихованці Київських духовних шкіл також відвідали Спасо-Преображенський собор, Єлецький Успенський жіночий монастир, Іллінську церкву, печери преподобного Антонія Києво-Печерського; собор Різдва Пресвятої Богородиці, який знаходиться в смт. Козелець.

Прес-служба КДА

1519

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ