Вихованці 2-А класу Семінарії відвідали Національний природний парк м. Києва

30.09.2018

Почати

30.09.2018 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 30 вересня 2018 року, відбулась поїздка на природу вихованців 2-А класу Київської духовної семінарії. Студенти відвідали Національний природний парк «Голосіївський», який знаходиться в межах Голосіївського району м. Києва. Групу супроводжували проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій) та класний наставник архімандрит Феофан (Меджидов).

 

Історична довідка

 

Територія Парку та прилеглі до нього ділянки мають цікаве історичне минуле, проявами якого є численні пам’ятки історії та архітектури. Територія парку багата й на археологічні пам’ятки. Тут знайдені городища різних культур, поселення скіфської доби, доби бронзи, ранньозалізного часу, залишки так званих змієвих валів, декілька давньоруських поселень і городищ.

 

Місцевість приваблювала увагу багатьох історичних осіб. Наприклад, діяльність київського митрополита Петра Могили (1614-1647 рр.), настоятеля Києво-Печерської Лаври, засновника першої в Україні та східній Європі вищої школи (Києво-Могилянської колегії), тісно пов’язана з територією парку. Він відбудував Софіївський та Успенський собори, церкву Спаса на Берестові, заснував Голосіївський скит, а у 1631 році на території скиту – перший у Києві парк.

 

Прес-служба КДА

852

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ