Вихованці 2-го класу Семінарії відвідали Національний музей «Київська картинна галерея»

04.12.2019

Почати

04.12.2019 - 21:30

Кінець

04.12.2019 - 21:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 4 грудня 2019 року відбулась екскурсія вихованців 2Б класу Київської духовної семінарії до Національного музею «Київська картинна галерея». Групу супроводжував класний керівник архімандрит Досифей (Михайлюк)

 

 Вихованцям були представлені експозиції другої половини ХІХ століття, до якої входять твори таких відомих художників-передвижників як І. Рєпін, І. Шишкін, В. Маковський, В. Васнецов, В. Полєнов, О. Саврасов, Ф. Васильєв, М. Ярошенко, О. Литовченка «Тяжка дума» та М. Клодта «Фінський народний побут», ознайомились з портретним мистецтвом XVIII століття, багатої і різнобічної колекції другої половини XIX століття, твори передвижників, мистецтво реалізму, академізму, модерну та символізму, роботи художників періоду революції та соціалістичного реалізму.

 

Також студенти були ознайомлені з унікальною іконою домонгольского періоду «Борис і Гліб», вона датується початком або серединою ХІІІ століття і походить з Савво-Вішерського монастиря в Новгороді, під час екскурсії вихованці дослідили розвиток українського та російського мистецтва, дізнались про етапи зміни стилю, техніки та вибору образів, починаючи з часів Київської Русі до другої половини ХХ ст.

 

Національний музей “Київська картинна галерея” – одна з найзначніших збірок образотворчого мистецтва України. Колекція нараховує понад 12 тисяч творів живопису, скульптури, графіки, декоративно-ужиткового мистецтва. В музеї експонують неоціненну колекцію ікон, збірку творів митців – Левицького, Боровиковського, Тропініна, Айвазовського, Федотова, Ґе, Крамського, Шишкіна, Рєпіна, Верещагіна, Кустодієва, Нестерова, Врубеля та ін.

Прес-служба КДА

1414

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ