Вихованці 2-х класів Семінарії відвідали святині Харківської та Донецької областей

20.03.2018

Почати

20.03.2018 - 21:30

Кінець

20.03.2018 - 21:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 17-18 березня 2018 року відбулась паломницька поїздка вихованців 2-х класів Київської духовної семінарії до святинь Харківської та Донецької областей. Паломницьку групу супроводжував проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій), а також класні наставники: архімандрит Пимен (Воят), обраний єпископом Дубенським, вікарієм Рівненської єпархії та архімандрит Леонтій (Тупкало), регент хору Академічного храму на честь Різдва Божої Матері.

 

Під час паломництва в Харкові вихованці відвідали кафедральний собор на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці, Покровський чоловічий монастир та єпархіальний історичний музей. Найяскравіші враження семінаристи отримали від дводенного перебування на території Свято-Успенської Святогірської Лаври — однієї із найбільш шанованих святинь на теренах України. Паломники взяли участь у вечірньому богослужінні та Літургії в Свято-Успенському соборі Лаври, вшанували святині Всіхсвятського скита, пройшли територією з ознайомчою екскурсією і поклонилися преподобним отцям Святогірським. Окрім того вихованці відвідали експозицію історичного музею Лаври.

 

Після екскурсії, семінаристи мали можливість поспілкуватися із намісником Свято-Успенської Святогірської Лаври митрополитом Святогірським Арсенієм.

 

 

Прес-служба КДА

1287

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ