Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього

27.09.2018

Почати

27.09.2018 - 20:30

Кінець

27.09.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У четвер, 27 вересня 2018 року, у день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні з нагоди престольного свята Хрестовоздвиженського храму Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Божественну літургію очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Перед початком Божественної літургії був звершений особливий чин, який є частиною архієрейської хіротонії. Його основними елементами є сповідання віри кандидата у єпископський ступінь священства, його обітниці берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів, отців Церкви, а також многоліття Предстоятелю, архієреям, усьому церковному зібранню та самому ставленику.

 

Його Блаженству співслужили: митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар; намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви митрополит Луганський і Алчевський Митрофан; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; архієпископ Бучанський Пантелеімон; архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон; архієпископ Городницький Олександр; архієпископ Обухівський Іона; архієпископ Бородянський Варсонофій; єпископ Баришівський Віктор; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія та гості обителі у священному сані.

 

За Божественною літургією була звершена єпископська хіротонія клірика Сімферопольської єпархії архімандрита Нестора (Доненка) у єпископа Ялтинського, вікарія Сімферопольської єпархії.

 

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

 

Під час Літургії були піднесені прохання за збереження єдності Святого Православ’я та сугуба молитва про мир в Україні.

 

За богослужінням була звершена священницька хіротонія над випускником Київської духовної семінарії дияконом Олексієм Волковим.

 

Наприкінці богослужіння Предстоятель УПЦ виголосив Слово до новопоставленого єпископа Ялтинського Нестора і вручив йому архієрейський жезл. Після цього владика традиційно вперше, як архіпастир, благословив вірних. Далі архіпастирі і священнослужителі на чолі з Його Блаженством вклонилися Чесному Хресту та шанованій іконі Божої Матері, яка знаходиться над Царськими вратами Хрестовоздвиженського храму.

 

Нагадаємо, вчора владика ректор взяв участь у соборному богослужінні напередодні свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

 

Прес-служба КДА

 

1135

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ