Всенічне бдіння з чином погребіння Плащаниці Богородиці

27.08.2018

Почати

27.08.2018 - 21:00

Кінець

Категорії

Новини

У вівторок увечері, 28 серпня 2018 року, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Всенічне бдіння з чином погребіння Плащаниці Божої Матері в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Михалівський і Кошицький Георгій (Православна Церква Чеських Земель і Словаччини), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія монастиря в священному сані.

 

Богослужіння супроводжували митрополичі хори та хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

За всенічним бдінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

 

Довідка

 

Чин Погребіння плащаниці Пресвятої Богородиці має Єрусалимське (гефсиманське) походження і є наслідуванням чину утрені Великої Суботи. У Гефсиманії (священному місці, де відбулася подія Успіння) чин Погребіння служиться напередодні Успіння, але підготовка до нього починається задовго до цього. Ще зі свята Преображення перед плащаницею із зображенням Успіння Пресвятої Богородиці щодня служаться молебні, акафісти та вечірня.

 

На Русі чин Погребіння отримав своє поширення з XVI століття.

 

Прес-служба КДА

1158

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ