Всенічне бдіння напередодні П’ятидесятниці

15.06.2019

Почати

15.06.2019 - 20:30

Кінець

15.06.2019 - 20:30

Категорії

Новини

Напередодні свята П’ятидесятниці, 15 червня 2019 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за святковим Всенічним бдінням в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Його Блаженству також співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, гості у священному сані та духовенство обителі.

 

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичі хори та академічний хор під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Всенічне бдіння очолив архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні кліриків храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

На богослужінні проповідь виголосив вихованець 4-го класу Семінарії чтець Максим Растовецький.

 

Завтра початок богослужіння в Академічному храмі о 8.00. Після завершення Літургії буде звершена велика вечірня з читанням коліноприклонних молитв.

 

Свято П’ятидесятниці або День Святої Трійці, яке ще називають Днем народження Церкви, був встановлений самими апостолами. У цей день Святий Дух зійшов на учнів Христових і сповнив їх усіма благодатними духовними дарами – вони преобразилися, а Дух Святий став їхнім постійним натхненником і керівником. З цієї пори апостоли мужньо і безбоязно, з великою сміливістю почали проповідь про Христа розп’ятого і воскреслого з мертвих, а Церква Христова почала зростати та множитися спочатку серед іудеїв у Палестині, а потім і серед язичників у всьому світі – “аж до краю землі” (Діян. 1:8).

 

 

Прес-служба КДА / фото офіційний сайт УПЦ

903

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ