Всенічне бдіння напередодні престольного свята Академічного храму КДАіС

20.09.2018

Почати

20.09.2018 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У четвер увечері, 20 вересня 2018 року, напередодні Різдва Пресвятої Богородиці — престольного свята Академічного храму на честь Різдва Божої Матері, було відслужено урочисте Всенічне бдіння, яке очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Перед початком богослужіння Предстоятеля зустрічали вихованці, студенти КДАіС та парафіяни Академічного храму на чолі з ректором Київських духовних шкіл єпископом Білогородським Сильвестром.

 

Його Блаженству співслужили: керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Боярський Феодосій; голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; єпископ Баришівський Віктор; ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, а також адміністрація, професорсько-викладацька корпорація, студенти і вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, чисельна кількість парафіян Академічного храму та паломників Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужіння супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Проповідь перед полієлеєм виголосив студент ІІ курсу Магістратури КДА Орест Жигало.

 

На офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі фейсбук йшла пряма трансляція святкового богослужіння.

 

Завтра урочиста Божественна літургія розпочнеться о 8:00 в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері. Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви.

 

Прес-служба КДА

799

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ