Всенічне бдіння напередодні свята Входу Господнього до Єрусалиму

20.04.2019

Почати

20.04.2019 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У суботу ввечері, 20 квітня 2019 року, напередодні Вербної Неділі, свята Входу Господнього до Єрусалиму, у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври було звершено Всенічне бдіння.

 

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія Лаври і гості у священному сані.

 

Піснеспіви Бдіння виконували митрополичі хори та хор Київської духовної академії під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни та паломники обителі.

 

Після читання святкового зачала Євангелія на утрені, Предстоятель за традицією освятив вербу та пальмові гілки.

 

Увечері також Всенічне бдіння з чином освячення верби було звершено в Академічному храмі Різдва Божої Матері. Богослужіння звершив проректор КДА з виховної роботи, вікарій Бориспільської єпархії, єпископ Згурівський Амвросій, у співслужінні академічного духовенства.

 

За богослужінням співав академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Завтра початок Літургії в Академічному храмі о 8:30.

 

Прес-служба КДА,

фото з офіційної сторінки митрополита Антонія у Facebook

1211

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ