Всенічне бдіння напередодні свята Різдва Христового (+відео)

06.01.2020

Почати

06.01.2020 - 21:30

Кінець

06.01.2020 - 21:30

Категорії

Новини

У понеділок ввечері, 6 січня 2020 року, напередодні свята Різдва по плоті Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Всенічне бдіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству також співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; архієпископ Бучанський Пантелеімон; єпископ Баришівський Віктор, а також братія та гості обителі у священному сані.

 

Богослужіння супроводжували митрополичі хори та хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Романа (Подлубняка).

 

За Всенічним бдінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни та багаточисельні паломники Києво-Печерської обителі.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Всенічне бдіння  очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук), якому співслужило духовенство храму та учні Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Всенічне бдіння напередодні свята Різдва Христового.

Опубліковано Київська Духовна Академія Понеділок, 6 січня 2020 р.

 

За бдінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Після закінчення богослужіння всі присутні славили народження Ісуса Христа колядками.

 

 

 Прес-служба КДА / фото Ю.Жаріков, С. Грищук

1272

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ