Вчений секретар КДА взяв участь в Міжнародній науковій конференції в Мінську

01.11.2019

Почати

01.11.2019 - 21:30

Кінець

01.11.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У п’ятницю, 1 листопада 2019 року, в інституті історії Національної академії наук Білорусії в Мінську пройшла Міжнародна наукова конференція «Православие в Беларуси XIX-XX ст.». Організаторами конференції виступили Білоруська Православна Церква, Мінська духовна академія, Національна академія наук Білорусії, Відділення національних наук і мистецтв, Інститут історії НАН Білорусії.

 

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, участь у науковому форумі взяв вчений секретар доцент протоієрей Василій Яковчук.

 

Під час роботи пленарного засідання єпископ Слуцький і Солігорський Антоній зачитав вітальне слово митрополита Мінського і Заславського Павла, Патріаршого Екзарха всієї Білорусії, в якому побажав організаторам, гостям та учасникам наукового форуму плідної роботи.

 

Також зі словом вітання виступив Коваленя Олександр Олександрович, академік-секретар відділення гуманітарних наук і мистецтв НАН Білорусії.

 

Протоієрей Василій Яковчук зачитав вітальний адрес ректора Київської духовної академії єпископа Білогородського Сильвестра.

 

Звертаючись до організаторів та учасників конференції, владика ректор у своєму слові зауважив, що проводячи такі форуми демонструється приклад достойного відношення до свого минулого, яке вивчається та яке обговорюється на міжнародному рівні. Досвід, який має Білоруська Православна Церква, — підкреслив єпископ Сильвестр, — слід тверезо переосмислити та навчитись бачити у ньому колосальний стимул для духовного та інтелектуального розвитку.

 

У другій половині дня конференція продовжила свою роботу по секціям. Третя секція конференції «Православная Церковь на белорусских землях в XX веке» пройшла в стінах Мінської духовної академії. Під час роботи цієї секції вчений секретар виголосив свою доповідь на тему: «Новопрославленный святой Киевской духовной академии священномученик Александр Глаголев».

 

Також прот. Василій презентував для гостей і учасників наукового форуму останні видання Київської духовної академії. Зокрема, був презентований третій том «Библиографического словаря выпускников Киевской Духовной Академии 1819-1920-е гг.»

 

Прес-служба КДА

1085

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ