Віддання свята Богоявлення

27.01.2020

Почати

27.01.2020 - 21:30

Кінець

27.01.2020 - 21:30

Категорії

Новини

У день віддання свята Богоявлення Господнього та день пам’яті святої рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії, 27 січня 2020 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія.

 

Богослужіння очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, якому співслужили проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин), благочинний храму архімандрит Досифей (Михайлюк), виконуючий обов’язки старшого помічника проректора з виховної роботи ієромонах Володимир (Ціпіньо), викладач ієромонах Афанасій (Стрельцов), а також студенти та вихованці Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та єдність Святої Церкви.

 

Богослужбові піснеспіви виконував студентський хор КДАіС.

 

За богослужінням також молилися митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій та єпископ Вишневський Спиридон.

 

Наприкінці богослужіння перед іконою свята відбувся чин славління. Насамкінець була звершена заупокійна панахида за спочилим батьком митрополита Антонія.

 

Прес-служба КДА / фото С. Клименко

 

 

1721

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ