В Академії молитовно вшанували св.ап. Іоанна Богослова

21.05.2018

Почати

21.05.2018 - 20:30

Кінець

21.05.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У понеділок 7-ї седмиці після Пасхи, день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, 21 травня 2018 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Божественна літургія святителя Іоанна Золотоустого. Богослужіння очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Його Високопреосвященству співслужили: архімандрит Маркел (Павук), духівник Київських духовних шкіл; архімандрит Амвросій (Вайнагій), проректор КДА з виховної роботи; архімандрит Досифей (Михайлюк), виконуючий обов’язки благочинного Академічного храму; архімандрит Дамаскін (Лебедь), завідуючий Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм КДА; ієромонах Філарет (Волошин), виконуючий обов’язки проректора КДА з навчально-методичної роботи, а також викладачі, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл.

 

Наприкінці Літургії перед іконою св. ап. Іоанна Богослова був звершений чин славління.

 

Після відпусту богослужіння митрополит Антоній привітав присутніх зі святом та звернувся з архіпастирським словом.

 

Прес-служба КДА

 

848

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ