В Академії протягом Великого посту цілодобово читається Псалтир за мир в Україні

03.03.2018

Почати

03.03.2018 - 21:30

Кінець

03.03.2018 - 21:30

Категорії

Новини

В Академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану (Афганський храм), з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра та за підтримки Українського союзу ветеранів Афганістану, з початку Великого посту триває цілодобове читання Неусипної Псалтирі за здоров’я поранених, упокій загиблих воїнів і за мир в Україні.

 

До цілодобового читання Псалтирі у період Великого посту можуть долучитись усі віряни, для кого важливі посилені молитви за близьких.

 

«Лунає цілодобова молитва за мир в Церкві та нашій державі, за здоров’я воїнів, поранених і за упокій тих, хто не повернувся з поля бою. Цією молитвою православні можуть долучитися до виконання благословення Предстоятеля нашої Церкви. Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив кожному православному християнину прочитувати протягом Великого посту додатково одну кафізму за мир в Україні», — розповів перший проректор Київської духовної академії і настоятель Афганського храму протоієрей Сергій Ющик.

 

Отець Сергій зазначив, що православні миряни у будь-який час доби мають можливість прийти в Афганський храм і помолитися.

 

У період Великого посту Псалтир безперервно читатимуть студенти та викладачі Київських духовних шкіл, священнослужителі, воїни-афганці, учасники бойових дій на Сході України.

 

Читання псалмів триватиме до 30 березня до Лазаревої суботи (6-а Седмиця Великого посту), за винятком суботи та неділі, коли в храмі звершуються уставні богослужіння.

 

Свято-Воскресенський храм пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану у період читання Неусипної Псалтирі буде відкритий цілодобово (Київ, вул. Лаврська, 17).

 

Нагадаємо, читання Неусипної Псалтирі за мир в Україні розпочалося в 2016 році з ініціативи студентів Київської духовної академії і семінарії та за підтримки Українського союзу ветеранів Афганістану.

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА

1129

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ