В КДАіС молитовно відсвяткували День народження Предстоятеля Української Православної Церкви

05.11.2018

Почати

05.11.2018 - 21:30

Кінець

05.11.2018 - 21:30

Категорії

Новини

У понеділок, 5 листопада 2018 року, у День народження Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена святкова Божественна літургія.

 

Богослужіння очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр. Його Преосвященству співслужили: завідуючий заочним відділенням та духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук); проректор КДА з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій); завідуючий бібліотекою та церковно-археологічним музеєм КДА архімандрит Дамаскін (Лебедь); проректор КДА з навчально-методичної роботи ієромонах Філарет (Волошин); клірик Сербської Православної Церкви протосингел Петр (Петрич), а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни Академічного храму та паломники Києво-Печерської обителі.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі Facebook.

 

За Літургією були піднесені сугубі прохання за єдність Православ’я, а також за здоров’я Предстоятеля Української Православної Церкви.

 

Після відпусту богослужіння владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом та привітав з Днем народження Предстоятеля Української Православної Церкви. Зокрема, Його Преосвященство закликав усіх триматись Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, молитись за нього та за його здоров’я.

 

Наостанок, Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та його богоспасаємій пастві було виголошено многоліття.

 

Прес-служба КДА

852

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ