В Київських духовних школах відсвяткували Масляну

10.03.2019

Почати

10.03.2019 - 21:30

Кінець

10.03.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У Прощену неділю та день спогаду вигнання Адама з Раю, 10 березня 2019 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія, яку очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Його Преосвященству співслужили: завідуючий заочним відділенням та духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук); проректор з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій); проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); благочинний Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідуючий Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Пряма трансляція богослужіння велась на офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі Facebook.

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни Академічного храму та паломники обителі.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл. Регент —архімандрит Леонтій (Тупкало).

 

Після читання Святого Євангелія Преосвященний владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом. Єпископ Сильвестр, зокрема, зауважив про значення Великого посту у житті кожного християнина, а також про те, як слід зустріти і прожити дні Святої Чотиридесятниці.

 

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

Проповідь після запричасного вірша виголосив студент І курсу Магістратури ієродиякон Рафаїл (Мосунов).

 

Після відпусту Його Преосвященство привітав присутніх з Недільним днем та закликав на всіх Боже благословення.

 

Після закінчення Богослужіння на площі біля храму для усіх вірян була приготована святкова трапеза, де всі охочі могли скуштувати млинці та послухати піснеспіви.

 

Прес-служба КДА

816

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ