В Київських духовних школах відслужена перша в цьому році Літургія Передосвячених Дарів

13.03.2019

Почати

13.03.2019 - 21:30

Кінець

13.03.2019 - 21:30

Категорії

Новини

Вранці, 13 березня 2019 року, у середу першої седмиці Великого посту, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив першу в цьому році Літургію Передосвячених Дарів в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Преосвященству співслужили: завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук); проректор з виховної роботи архімандрит Амвросій (Вайнагій); проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); благочинний Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним музеєм архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Перед початком Літургії були звершені утреня, часи та зображальні.

 

Проповідь перед причастям виголосив вихованець 4-го класу Семінарії Гавриїл Загородній.

 

Після богослужіння владика ректор привітав усіх із звершенням Літургії Передосвячених Дарів, а причасників привітав з прийняттям Святих Таїн Христових.

 

Цього ж дня, вранці, хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка) супроводжував уставні богослужіння в Трапезному храмі на честь преподобного Антонія і Феодосія Печерських. Богослужіння очолив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

 

Сьогодні увечері, владика ректор звершить читання Великого канону прп. Андрія Критського у Вознесенському храмі на Деміївці.

 

 

Напередодні увечері, єпископ Білогородський Сильвестр звершив читання другої частини Великого покаянного канону в Трьохсвятительському храмі храмового комплексу Різдва Христового на Березняках у Києві.

 

Прес-служба КДА

1217

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ