В Мінській духовній академії відбулася презентація наукових видань Київської духовної академії

17.05.2019

Почати

17.05.2019 - 20:30

Кінець

17.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 16 травня 2019 року Мінську духовну академію відвідали проректор КДА з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега та професор Сергій Михайлович Бортник. Вони зустрілися з ректором архімандритом Сергієм (Акімовим) та з адміністрацією Мінської духовної академії. Також було проведено презентацію видань, здійснених Київськими духовними школами в останні роки. Презентацію відвідали студенти магістратури та аспіранти Мінської духовної академії.

 

Під час презентації В.В. Бурега коротко розповів про історію Київських духовних шкіл та її наукову діяльність. Він також розказав про концепцію видання журналу «Труди КДА» та представив аудиторії останні номери журналу. Крім того, В.В. Бурега розказав про підготовку до видання «Біографічного словнику випускників КДА» та про програму публікації навчальних посібників, яку започатковано в КДА. Зокрема, було представлено підручник єпископа Сильвестра з догматичного богослов’я, який недавно вийшов з друку.

 

Професор С.М. Бортник представив аудиторії свою монографію «Общение и личность. Богословие митрополита Иоанна Зизиуласа в систематическом рассмотрении». Він розповів про особливості богослов’я митрополита Іоанна (Зізіуласа) та про місце його праць в історії православної богословської думки.

 

Наприкінці зустрічі гості відповіли на запитання студентів та аспірантів Мінської духовної академії.

 

Прес-служба КДА / фото сайт МінДА

 

 

935

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ