Керуючий справами УПЦ звершив уставне великопісне ранкове богослужіння в Академічному храмі (+відео)

03.03.2020

Почати

03.03.2020 - 21:30

Кінець

03.03.2020 - 21:30

Категорії

Новини

У вівторок першої седмиці Великого посту, 3 березня 2020 року, викладачі та учні Київської духовної академії і семінарії молились за уставним богослужінням в храмах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері великопісні утреню, часи, зображальні та вечірню звершив керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Разом з Його Високопреосвященством молились проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, адміністрація, викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни Академічного храму.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

 

Наприкінці богослужіння, за церковним Уставом, була звершена заупокійна літія за всіма від віку спочилими православними християнами.

 

Сьогодні увечері, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій звершить читання другої частини Великого канону прп. Андрія Критського у цьому ж храмі. Початок о 17:00. Богослужіння транслюватиметься на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Нагадаємо, вчора в Академічному храмі читання першої частини Великого канону звершив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Хор КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) співав за богослужінням у Трапезному храмі на честь прпп. Антонія і Феодосія Печерських.

 

За уставним богослужінням молились студенти і вихованці Академії і Семінарії.

 

Особливості постового богослужіння полягають в тому, що багато співів і молитви співаються або вимовляються із земними полонами. На кожному богослужінні і на кожному чинопослідуванні промовляється священнослужителем вголос народу (перед царськими вратами) молитва святого Єфрема Сиріна. Після цього 12 малих поклонів. На кожному часі виголошуються священнослужителем і співаються співцями особливі тропарі часу, при триразовому співі яких робляться три земні поклони. Увечері звершується особливе чинопослідування, яке називається Великим повечір’ям. На великому повечір’ї в першу Неділю Великого посту читається Великий покаянний канон св. Андрія Критського.

 

 

 

Прес-служба КДА / фото і відео С. Клименко

 

1411

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ