Київські духовні школи взяли участь у святкуванні Дня Ангела Блаженнішого Митрополита Онуфрія

25.06.2020

Почати

25.06.2020 - 20:30

Кінець

25.06.2020 - 20:30

Категорії

Новини

У день пам’яті преподобного Онуфрія Великого — Небесного покровителя Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була відслужена урочиста Божественна літургія.

 

Разом з понад 60-ма Преосвященними Української Православної Церкви Його Блаженству співслужив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до присутніх з Первосвятительським словом.

 

За богослужінням були піднесені сугубі молитви за позбавлення від COVID-19 та за здоров’я лікарів. Також були піднесені прохання за упокій новопреставленого митрополита Черкаського і Канівського Софронія (Дмитрука, +22.06.2020).

 

Наприкінці Літургії керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітальні слова від Предстоятелів Помісних Православних Церков, що надійшли на адресу Його Блаженства з нагоди Дня Ангела. Далі митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виголосив вітальне слово Блаженнішому Митрополиту Онуфрію від членів Священного Синоду, єпископату, духовенства, чернецтва та вірян Української Православної Церкви.

 

 

Київські духовні школи також привітали Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Днем Ангела. Зокрема, у вітальному слові зазначено: «Достойно наслідуючи Вашого Небесного покровителя, Ви, Ваше Блаженство, подаєте усім нам приклад любові до Бога, вдячності Йому, щирості у молитві та життю за Його святими Заповідями. Служачи Первосвященику Великому в праведності та святості істини (Єф. 4:24), Ви явили себе перед Богом і людьми достойним сіячем на ниві Господній, пильно охороняючи виноградник, який насадила десниця Його».

 

Приєднуючись до вітань багатомільйонної пастви Його Блаженства, Київські духовні школи побажали Первосвятителю всесильної допомоги Божої, міцного здоров’я, душевної радості, миру і любові. «Нехай Всеблагий Господь щедро наділяє Своєю милістю і щедротами Вас, а з Вами і Ваші Київські духовні школи, а також усіх вірних чад Української Православної Церкви на многая і благая літа!»

 

 

Прес-служба КДА / фото сайт УПЦ

 

1612

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ