Київські духовні школи здобули ІІІ місце на Міжнародному Великодньому спортивному турнірі на першість духовних шкіл у Мінську

12.05.2019

Почати

12.05.2019 - 20:30

Кінець

12.05.2019 - 20:30

Категорії

Новини

З 10 по 11 травня 2019 року, з благословення ректора Мінської духовної семінарії архієпископа Новогрудського і Слонімського Гурія, в Мінській духовній семінарії відбувся III Міжнародний Великодній спортивний турнір на першість духовних шкіл ««Пасхальний спортивний турнір».

 

Участь у змаганнях взяли студенти вищих навчальних духовних закладів Руської Православної Церкви, зокрема, Московської духовної академії, Санкт-Петербурзької духовної академії, Курської духовної семінарії, Мінської духовної семінарії, Бєлгородської духовної семінарії, Вітебської духовної семінарії, а також Російського православного університету імені святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, «Інститут теології імені святих Мефодія і Кирила» Білоруського державного університету.

 

На запрошення Мінської духовної семінарії, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського єпископа Білогородського Сильвестра, участь у змаганнях взяли вихованці Київської духовної семінарії.

 

Для студентських команд була проведена екскурсія по Свято-Успенському Жировицькому монастирю, навчальному корпусу та музею Мінської духовної семінарії. А для гостей з-за кордону ще були організовані і поїздки в Брестську Фортецю, Мінськ, Ліду, Слонім і на садибу Солтана. Під час екскурсій учасники змагань познайомилися з повсякденним побутом духовних шкіл, дізналися про історію захисту Брестської Фортеці і міста-героя Бреста, побували в Мінській духовній академії, відвідали визначні пам’ятки Білорусі. Студенти мали можливість покататися на човнах і катамаранах на семінарському ставку.

 

Перед початком змагань було звершено молебень, який очолив ректор семінарії архієпископ Новогрудский і Слонімський Гурій.

 

Перший день був присвячений змагань по силовій підготовці і пройшов в тренажерному залі при Семінарії.

 

У віджимання на брусах вихованець 2-го класу Семінарії Роман Васько посів ІІ місце.

 

ІІІ місце у ривку гирі вагою в 24 кілограми виборов вихованець 4-го класу Андрій Євенчук.

 

У підтягуванні на перекладині вихованець 2-го класу Семінарії Роман Васько зайняв ІІ місце.

 

У змаганнях з шахів переміг вихованець 1-го класу Анатолій Софійчук.

 

Другий день змагань пройшов на центральному стадіоні м. Слоніму і був присвячений змаганням команд з міні-футболу.

 

Призові місця зайняли:

 

  1. Мінська духовна семінарія
  2. Московська духовна академія
  3. Київська духовна семінарія.

 

Відповідно до турнірної таблиці у загальнокомандному заліку, Київські духовні школи здобули призове ІІІ місце.

 

Нагородження переможців пройшло 11 травня в актовій залі Мінської духовної семінарії, де всім учасникам і переможцям змагань були вручені пам’ятні призи та подарунки.

 

 

За матеріалами офіційного сайту Мінської духовної семінарії / Прес-служба КДА

1669

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ