Київські духовні школи привітали Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Різдвом Христовим

07.01.2019

Почати

07.01.2019 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

У понеділок, 7 січня 2019 року, у день свята Різдва Господа нашого Іісуса Христа, за доброю традицією, Київські духовні школи привітали Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з народженням Христа Спасителя. Вітання проходили у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Вітаючи Блаженнішого владику, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр зауважив: “У сьогоднішній день, коли ми святкуємо свято Різдва Христового, ми намагаємось своїм розумом доторкнутись до Тайни Боговоплочення. Святі Отці часто запитували у себе, чи міг Господь  спасти рід людський інакшим способом – не через Боговоплочення. Вони казали, що Божественна всемогутність дозволяла б врятувати людство будь-яким способом, але Господь обрав той спосіб, який максимально показував Його Божественну Любов. Дійсно, як Бог міг показати людині, що Він любить її, навіть так, що готовий за неї постраждати і навіть померти? Як Бог міг для кожної людини стати близьким і рідним? Тільки через шлях Боговоплочення, ставши людиною і увійти в життя кожної людини. Тому Господь і воплотився, щоби ми знали як Бог любить нас. Але не тільки через любов воплотився Бог, Він прийшов на землю, щоб викупити нас від гріха Своїми стражданнями. Тому, хоча свято Різдва Христового – це свято радості, але з іншого боку ми пам’ятаємо, що Господь воплотився для того, щоб постраждати за нас і заради нашого спасіння. Господь воплотився у стані ні слави, ні честі, ні щоб Йому служили і возвеличували, а у тому стані, щоб максимально проявити Свою любов. Максимально ж любов проявляється у кротості, смиренні та у відсутності слави”.

 

Відзначаючи постать Предстоятеля Української Православної Церкви, владика ректор наголосив: «Для всіх нас, віруючих Української Православної Церкви Ви, Ваше Блаженство, є прикладом достойного пастиря Христової Церкви. Дякуємо Вам за постійні молитви та турботу про Київські духовні школи. У цей складний період для нашої Церкви, наші викладачі та студенти знаходять підримку та втіху дивлячись на Вас».

 

«У ці радісні святкові Різдвяні дні дозвольте від імені Київських духовних шкіл, від викладчів і студентів привітати Вас щиро зі святом Різдва Христового і побажати Вам мужності, сил і терпіння» – побажав Блаженнішому владиці ректор Київських духовних шкіл.

 

Після цього усі присутні заспівали Предстоятелю Української Православної Церкви многоліття.

 

У свою чергу, Його Блаженство привітав усіх з Різдвом Христовим і подарував солодкі подарунки. У цей час хори Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала) виконували Різдвяні колядки та піснеспіви.

 

Прес-служба КДА

 

728

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ