Київські духовні школи привітали Московську духовну академію з Актовим днем

14.10.2019

Почати

14.10.2019 - 20:30

Кінець

14.10.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У день свята Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня 2019 року, в Московських духовних школах відбулось святкування Актового дня та престольного свята Академічного храму.

 

Київські духовні школи представляв викладач архієпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської Митрополії.

 

Напередодні, увечері 13 жовтня, владика Феодосій очолив Всенічне бдіння в Академіному храмі МДА.

 

Божественну літургію очолив митрополит Ташкентський і Узбекистанський Вікентій у співслужінні архієреїв та духовенства. Його Високопреосвященству також співслужив архієпископ Боярський Феодосій.

 

Після богослужіння відбувся урочистий Акт, на якому архієпископ Феодосій подарував академічні видання та зачитав вітальне слово ректора Київських духовних шкіл з нагоди святкувань в МДА.

 

Зокрема, владика ректор зауважив:

 

«Сьогоднішнє свято в честь Покрова Пресвятої Богородиці є одним з центральних свят для Московських духовних шкіл. У цей день святкує своє престольне свято Академічний Покровський храм, який майже 150 років є головною студентською аудиторією і «серцем» Московської духовної академії. За ці роки в храмі проходили своє служіння відомі архіпастирі і пастирі Церкви Христової, молилися за богослужінням відомі богослови і вчені, які несли та продовжують нести проповідь про Христа Воскреслого».

 

Також Його Преосвященство підкреслив історичний та духовний взаємозв’язок між Київськими та Московськими духовними школами:

 

«Протягом багатьох століть наші духовні школи пов’язують невидимі духовні узи братерської любові і молитви. Незважаючи на різні обставини, ми завжди простягали один одному руку допомоги та підтримки. Київські та Московські духовні школи об’єднує також і те, що наші благочестиві засновники дбали не тільки про те, щоб в їхніх школах процвітали науки, але, перш за все, щоб в серцях молодих людей, які вивчали там різні науки, було укріплено православне благочестя».

 

Звертаючись до учнів МДА, єпископ Сильвестр зауважив:

 

«Московська духовна академія і семінарія — це вищий духовний навчальний заклад з багатими і давніми традиціями, що дав світові велику кількість святих, архіпастирів і пастирів, ченців та черниць, і благочестивих мирян. В аудиторіях, в яких ви навчаєтеся, навчалися і вони. Тому всі ви є спадкоємцями святих і також як вони покликані до святості. Пам’ятайте це і цінуйте! Будьте старанні в навчанні, слухняні і чуйні, любіть Бога, Святу Церкву й народ Божий. Невпинно прибігайте до молитовного заступництва Матері Божої і великого угодника Божого — авви Сергія! Пам’ятайте, що кожен з вас у недалекому майбутньому покликаний ревно звіщати правду Божу людям та всіляко піклуватися про ввірену вам Промислом Вседержителя паству».

 


Прес-служба КДА / фото: сайт МДА

 

 

985

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ