Неділя 27-а після П'ятидесятниці. Память прп. Варлаама, ігумена Печерського

Почати

Кінець

Категорії

Новини

У Неділю 27-у після П’ятидесятниці, 2 грудня 2018 року, у день пам’яті преподобного Варлаама, ігумена Печерського, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборному богослужінні в Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Божественну літургію очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію.

 

Його Блаженству співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній; архієпископ Гурій (Кузьменко); архієпископ Бучанський Пантелеімон; єпископ Білогородський Сильвестр, а також братія обителі у священному сані.

 

Піснеспіви Літургії виконував братський хор Лаври під керівництвом архімандрита Полікарпа (Ліненка).

 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

За Літургією Блаженніший владика звершив дияконську хіротонію над чтецем Антонієм Ковшаром, студентом І курсу Магістратури Академії.

 

На завершення богослужіння був звершений молебень біля раки з мощами преподобного Варлаама, ігумена Печерського. Після чого Його Блаженство привітав паству з недільним днем та благословив усіх.

 

За матеріалами офіційного сайту УПЦ, Прес-служба КДА

796

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ