Неділя 7-ма після Пасхи. Отців І Вселенського Собору

09.06.2019

Почати

09.06.2019 - 20:30

Кінець

09.06.2019 - 20:30

Категорії

Новини

У Неділю 7-му після Пасхи, 9 червня 2019 року, у день пам’яті Отців І Вселенського Собору, ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сильвестр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Також Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій, вікарій Східно-Американської єпархії єпископ Манхеттенський Миколай, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Баришівський Віктор, а також братія та гості обителі у священному сані.

 

На Літургії молились викладачі, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії, а також парафіяни Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичий хор та академічний хор під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

За Літургією Його Блаженство рукоположив у сан диякона студента ІІ курсу магістратури КДА чтеця Сергія Благу.

 

В Академічному храмі Божественну літургію очолив очолив проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій у співслужінні кліриків храму та студентів у священному сані.

 

Після читання святого Євангелія проповідь виголосив завідувач Бібліотекою та Церковно-археологічним кабінетом архімандрит Дамаскін (Лебедь).

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

Пряма трансляція Літургії проводилась з офіційної сторінки Київських духовних шкіл у мережі Facebook.

 

 

Прес-служба КДА / фото – сторінка єпископа Віктора (Коцаби) у Facebook

 

682

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ