Неділя 9-та після П’ятидесятниці

29.07.2018

Почати

29.07.2018 - 20:30

Кінець

29.07.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, 29 липня 2018 року, у день пам’яті отців шести Вселенських Соборів та преподобного Іоанна Вишенського Святогорця, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була відслужена Божественна літургія.

 

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла; митрополита Старозагорського Кіпріана (Болгарська Православна Церква); архієпископа Гурія (Кузьменка); архієпископа Бучанського Пантелеімона; архієпископа Сєвєродонецького і Старобільського Никодима; єпископа Бердянського і Приморського Єфрема; ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, а також гостей та братії обителі у священному сані.

 

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

 

Богослужбові піснеспіви виконували митрополичі хори та хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

Під час Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священицьку і дияконську хіротонії. Ієрейську – над дияконом Володимиром Айларовим, кліриком храму на честь Іверської ікони Богородиці смт. Глеваха Київської області, та дияконську – над Михайлом Строїчем, студентом II курсу заочного сектору Київської духовної семінарії.

 

Напередодні увечері, єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у Всенічному бдінні, яке було відслужено у цьому ж храмі.

 

Прес-служба КДА, за матеріалами офіційного сайту УПЦ

829

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ